Tudi po polžje se daleč pride

Pa da vam povem eno zgodbo. Moja prijateljica Tanja ima zelo lepo kožo. Ženska je celo starejša od mene, pa nima ene gube, med tem ko mene gube napadajo zadnje čase kot termiti svežo baguetto. Ko je pred leti vsa sijoča sedela nasproti mene, sem jo vprašala, kaj je njena skrivnost. Ah, sliši se patetično, pa vendar me je res zanimalo. Sej veste, ne gane me, če se emšo stara, samo da koža ostane čvrsta in mlada. In takrat sem prvič izvedela za čudežno kremo iz polžje sline, ki jo Tanja naroča iz Južne Koreje. Uh, super. Koreja! Vsako stvar rada preizkusim preden osiromašim denarnico in tudi tokrat sem se raje vzdržala, kot da bi svojo problematično kožo izpostavila pregrešno dragi kremi, pa temu ne bi bila hvaležna.

Čez nekaj mesecev sva z Blažen odpotovala v Tokijo in moja prva misel, ko sem dobila letalsko karto na mail, je bila, kupi kremo iz polžje sline. Tako je moj glavni projekt v Tokiu bil, da v 33 milijonskem mestu s tisoči drogerijami in lekarnami najdem ta čaroben izvir mladosti. Mali problem, kajne? Hmmm… Ko sem prispela v Japonsko prestolnico sem šla v napad, a malo vedela, da so Japonci sami sebi dovolj in ne govorijo angleško. Šokirana od spoznanja, sem si rekla “Ok, Vanesa, vklopi svoj street smart razum”, ko sem iz žepa vlekla telefon s programom google translate in vpisovala besedno zvezo polžja slina. Če bi le lahko videle napihnjene oči prodajalk, ki so se mi posmehovale za pultom. Še danes ne vem, kaj točno je stric google prevedel, vem le, da sem po več neuspelih poskusih domov odšla praznih rok.

Nakar… mesec dni nazaj in nekaj let kasneje, ko sem na tole štorijo popolnoma pozabila, so me kontaktirali iz podjetja DEA’S BEAUTY z idejo, da testiram dva produkta, ki vsebujejta polžjo slino! Navdušena sem bila do plafona. 

ZAKAJ? Če ste danes prvič slišale, da se polžja slina uporablja v lepotnih ritualih in je mazilo zadnje kar bi želele nanesti na obraz, premislite še enkrat. Pozitivni učinki so navduševali že stare grke, v zadnjih letih pa so Korejske kreme popularizirale polžjo slino v kozmetičnih produktih. Sicer ima več pozitivnih učinkov za kožo, med drugim tudi celi opekline in rane, odstranjuje akne in temne madeže na koži, ampak mene je predvsem zanimalo, če lahko za trenutek ustavi staranje na moji koži ali ga vsaj upočasni. In?

MOJA IZKUŠNJA

O kozmetičnih produktih in njihovih sestavinah nimam pojma. Sem popoln laik, vendar z veseljem z vami delim svojo izkušnjo. Čeprav rada testiram nove kreme, saj še zmeraj iščem THE ONE, jih ne smem uporabljati preveč, ker me moja občutljiva koža hitro kaznuje za vsako napako. Kot veste, se borim z izsušeno kožo, ki je željna vlage kot puščava vode. Nikdar nisem imela aken, niti se v puberteti nisem borila z nečisto kožo, vendar je zategovanje obraza in občutek izjemno suhe kože že nekaj let moj glavni lepotni problem.

Dea’s beauty mi je pred mesecem dni na dom poslala paketek z dvema produktma iz polžje sline, in sicer sem testirala 100% NARAVNO POLŽJE MAZILO in ANTI-AGE KREMO S POLŽJO SLINO.

Oba produkta sta po moji kmečki pameti zelo kvalitetna, vendar sem v zadnjih letih uporabljala predvsem mazila, zato sem tudi v tem primeru mazilo favorizirala pred kremo, saj se je izkazalo, da je dovolj za nego moje kože. Bi pa ANTI-AGE KREMO S POLŽJO SLINO priporočila vsem, ki v lepotni rutini uporabljate kreme in ne mazila in se borite s poškodovano kožo, aknami, starostnimi lisami, opeklinami, brzgotinami in želite zgladiti starostne gube.

Pravijo, da polžje mazilo koži vrača prožnost in elastičnost, prav tako pa jo hrani z izdatno mero vlage. Pa da vidimo… Po dveh tednih uporabe, sem bila prepričana, da sem našla zlato. Brez kakršnih koli stranskih učinkov, sem takoj občutila občutek čvrste in nahranjene kože. Ampak nisem se preveč veselila, saj sem v zadnjih letih preizkusila več krem, ki so sprva dajale izjemen občutek zadovoljstva na koži, nato pa s časom izgubile učinek in ponovno začele zategovati obraz.

Po mesecu dni je mazilo v mojih očeh upravičilo svoj renome in tako postalo stalnica v dnevni lepotni rutini. Vsak dan se zbujam z nežno, gladko kožo in verjamete ali ne, pore na nosu so postale manjše. Koža je vidno bolj zdrava in sijoča. Da ne bo pomote, gube so še zmeraj tu, ampak po leth iskanja prave kreme je občutek čvrste in prožne kože neprecenljiv. Čeprav mislim, da je mesec dni premalo, da bi lahko podala celovito izkušnjo, menim, da sem na dobri poti.

In čeprav je tole res trajalo po polžje in so leta pretekla, da je mazilo prispelo v moje roke, sem v zadnjem mesecu na koži naredila velik napredek. Pa naj še kdo reče, da se po polžje nikamor ne pride! 

Drage moje, če imate probleme s suho in poškodovan kožo kot imam jaz, ali aknasto kožo, brazgotinami na obrazu, temnimi predeli in širokimi porami, vam predajam recept, kot ga je meni povedala prijateljica Tanja. Hvaležne mi boste.

V ta namen pa je DEA’s BEAUTY za vas pripravil 10% popust s kodo BEAUTY10, ki pa velja na že znižano ceno. Tako boste zraven akcije lahko uveljavile še 10% popust!

Verjemite, ni naključje, da so Korejke znane po lepi koži.

XOXO,

Vanesa Rola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.