Pihali smo prvo svečko…

Kaj? Ja, Izabela je praznovala prvi rojstni dan in imeli smo se fantastično.  V ožjem družinskem krogu in nekaj Izabelinimi prijatelji smo praznovali prvo leto njenega življenja.

Ne vem, ali sem samo jaz tako jokava mama ali se to dogaja tudi vam, ampak v zadnjih dneh me je povozil vrtiljak čustev. Ob vsakem pogledu na otroka sem dobila rosne oči, srce pa je bilo polno sreče in ponosa. Moj otrok ni več dojenčica, ampak prava mala punčka.

In seveda sem ji želela prirediti nepozabno rojstnodnevno zabavo, ki jo bo naslednji dan verjetno že pozabila, ampak se bo zagotovo razveselila video posnetkov in slikic, ko bo velika.

Verjamem, da vas zanimajo detajli, saj vsaka mama želi otroku pripraviti najboljšo zabavo, zato z vami z veseljem delim naše ideje, ki jih lahko brez slabe vesti ukradete.

TEMA

Ker je Izabela zimski otrok, sem želala temo uskladiti z letnim časom in tako sem se odločila za temo ZAČARAN GOZD. Jelenčki, zajčki, sovice, dihurčki in še marsikdo se je znašel na njeni zabavi.

PROSTOR

Prostor sem iskala precej časa, saj smo povabili večje število gostov, in sicer 55 (družina in nekaj Izabelinih prijateljev). V ožjem izboru sem imela nekaj lokacij, vendar je GRAND HOTEL PRIMUS daleč iztopal po ponudbi. Če si preračunaš najem krajevnega doma, skupaj s hrano in pijačo, animacijo, projektorjem, sladko mizo in še pripravo vsega skupaj, ugotoviš, da raje daš tistih par evrov več, samo da je vse urejeno kot mora biti. Bili smo res zadovoljni, saj so bili več kot ustrežljivi pri pripravi pogostitve, in vem, da bo odslej vse rojstne dneve praznovala v Primusu. Vsaj dokler ne bo tako velika, da mama in ati ne bosta več povabljena na zabavo.

TORTA

Torto jelenčka sem ponovno zaupala Ulli iz ULLINIH DOBROT. Ker je bilo več povabljenih, pa ena sama torta ni bila dovolj, pač pa smo imeli 4. Ja, brez slabe vesti smo zmazali 4 torte. Ostale 3 je naredila Blažova sestrična TINA, ki ustvarja najslajše torte za vsa naša praznovanja. Za dobrote v kozarčkih pa je ponovno poskrbel moj STRIC DRAGO (navdušil nas je že na poroki). Imeli smo še manjše pecivo, ki so ga spekle tete in babice.

DEKORACIJA

Vso dekoracijo sem izdelala sama. Nekaj stvari mi je še ostalo od poroke (pladnji za sladice in drobna dekoracija). Zraven sladke mize je stala cvetlična številka 1, ki sem jo naredila kakšen mesec prej, prav tako pa sva z Blažem sama izdelala dekoracijo iz balonov. Balone sem kupila na Wishu (žal niso vsi prispeli) in jih po tutorialu uspela zdekorirati v eno lepo sceno.

V namen praznovanja sem pri Party Peku kupila obroč z njenim imenom. Sicer nisem človek, ki bi na veliko zapravljala za drobnarije, vendar se mi ta dekoacija zdi uporabna, ker jo imam enkrat namen obesiti v njeni sobici.

Tudi darilca za otroke sem izdelala sama, in sicer so prijatelji dobili mini marshmellow posladek, katerega je krasil pravljični motiv s številko 1 in Izabelinim imenom za spomin.

ANIMACIJA

Za animacijo sem se odločala precej časa, na koncu pa odločila, da to leto še ni potrebna, saj je večina Izabelinih prijateljev še tako majnih, da ni imelo smisla. So pa v hotelu pripravili otroške blazine in igrala ter na platnu predvajali najljubše videospote otroških pesmic. Prav luštno, več kot dovolj in vsi otroci so se imeli super.

Drage moje, to je to. Enka je za nami. Sedaj pa svoj organizacijski zvezek pospravim v omaro vse do Blaževe 30tke.

Xoxo,

Vanesa Rola

P.s. tudi vlogala sem ta teden:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.