Resnica o njenih lepih laseh…

Z vami želim deliti nekaj, kaj mi že nekaj časa leži na duši, pa do sedaj nisem našla pravih besed. V zadnjih letih je precej komentarjev in komplimentov letelo na moje lase… pa sem bila z vami povsem iskrena.. NISEM…

Dolgo let sem trpela od pomanjkanja samozavesti, danes, ko sem malce bolj zrela in zadovoljna v svoji koži, pa bom povedala resnico o NJENIH LEPIH LASEH. Malo kdo ve, da ti prečudoviti kodri in lasje do pasu NIKDAR NISO BILI MOJI. Od 15 leta nosim lasne vstavke, kar so vedeli le moji najbližji. Ne gre za modni trend, šlo je za nujno reševenje problema, ki je zamoril vso mojo puberteto, vse do konca dvajsetih let, in na moji samozavesti pustil močne posledice. Veste, ni lahko prebrodit vsa ta kritična najstniška leta na pol plešast.

Vsaka ženska se sooča z vsaj eno vizualno pomankljivostjo, danes bolj kot kadarkoli, predvsem zaradi postavljanja izjemno visokih standardov, kako mora ženska izgledati v 21. stoletju. Dolge noge, lepi lasje, veliko oprsje… Nima veze ali si iz šihta ali si ravno rodila ali imaš v življenju probleme…. ne… zmeraj se bo našel nekdo, ki bo z veseljem pripomnil ,,kak pa te ona zgleda”.. In hočeš nočeš, četudi si ne priznamo, ostane to v naši zavesti ali podzaveti. No, tudi sama se borim s svojimi demoni in eden izmed hujših je bilo rapidno izpadanje las, o čemer nikdar nisem rada govorila. Leta so morala preteči, da lahko danes o tem odprto govorim. Zakaj? Preprosto… vem, da je to malenkost proti vsem čudovitim stvarem, ki se trenutno dogajajo okrog mene in pa zato, ker bo mogoče kateri izmed vas pomagalo premagati nesigurnosti in pregnati svoje demone..

Pa vendar ni bilo zmeraj tako preprosto… Da se borim z endometriozo, že dobro veste. Je neozdravljiva bolezen, pa vendar ukrotljiva. Ni zdravila, pa vendar obstajajo medicinski postopki, ki zadevo bremzajo in lajšajo bolečine. Grozne bolečine, izgubljanje zavesti, neplodnost, nihanje razpoloženja, izpadanje las in še marsikaj se znajde med simptomi te hinavske bolezni, ki vsak dan prizadane vse več žensk. Nekatere stvari se z leti navadiš kontrolirati, stisneš zobe in premagaš bolečino, pa vendar se težko spoprimeš z emocionalno bolečino, ko v odtoku najdeš cel šop las. Kot vsaka ženska, rada izgledam urejeno in iskreno vam povem, da sem eno obdobje vsak dan stala pred ogledalom in jokala, ko sem na glavi videla to žalost.. Zdi se mi, da sem čez noč ostala brez las… Zavedam se, da je izmed vseh posledic endometrioze, izpadanje las še najmanj zdravju škodljivo, pa vendar je na moji samozavesti pustila največje posledice.

Vem, da boste moj inbox zapolnile z dobrosrčnimi nasveti, ampak drage moje, probala sem vse. Od hormonskih testov, do lasnih terapij, uživala prehrambene dodatke, pa ni bilo nobene spremembe. Pred dobrim letom in pol pa mi je prijateljica povedala za Koprivin šampon od Afrodite, ki se ne promovira, saj se sam po sebi prodaja za med. Zdaj boste rekle, ah še en produkt, še ena reklama, ampak tiste, ki me redno berete, veste, da si ne bom delala blamaže s slabimi produkti. Punce iz Afrodite sem celo sama prosila, da povemo kaj več na temo tega šampona. Pa dajmo..

Velika embalaža in izjemno nizka cena sta me prepričali v nakup. Sej, kaj pa imam za izgubiti, glede na dejstvo, da ne gre za pregrešno drag šampon, ki obljublja čuda. V najslabšem primeru bi izgubila slabe 4 €.

Koprivin šampon je odličen v boju proti mastnim lasem, hkrati pa preprečuje prezgodnje izpadanje las.

Sedaj, ko pomislim nazaj, mislim, da je bil to nakup leta. Uporabljam ga že več kot leto dni in učinek je viden že po prvem pranju. Ko imaš tako malo las, je volumen ključen za oblikovanje frizure. V preteklosti sem poskusila šampone različnega cenovnega ranga, nekateri so bili ok, drugi zanič, skupnega pa jim je bilo to, da so po času vsi izgubili svoj učinek, pri Afroditinem šamponu iz koprive pa je učinek še zmeraj isti. Po letu dni uporabe, še zmeraj temeljito razmasti lase, ustvari volumen in povem vam, da sem precej vesela, ko vidim vse manj las po kopalnici in vedno več na glavi.

Ne bom pretiravala in rekla, da imam sedaj idealne lase, res pa je, da sem odkar ga uporabljam, prvič v 15 letih brez lasnih vstavkov in se počutim odlično v svoji koži. Zavedam se, da endometriozi in njenim posledicam ni konca, zato so tudi pričakovanja glede močnih in gostih las, nizka, pa vendar mislim, da sem iz slabe situacije uspela potegniti najboljše in pregnala demone iz svoje glave.

Tako drage moje, počutim se 10 kilogramov lažja. Včasih ne rabiš magičnega šampona, ampak zgolj iskreno izpoved, da se ponovno počutiš dobro.. hvala za posluh!

xoxo,

Vanesa Rola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.