Moj otrok ni poskusni zajček

babykrema

V preplavi blogerjev, ki promovirajo vse od krem pa do avtomobilskih gum, se hitro izgubiš, hkrati pa začneš dvomiti v njihovo iskrenost in v svoj nakup. Instagram je stvari pripeljal v dobo, kjer se slabo krojene hlače vlivajo kot iz reklame, nekvalitetne kreme brišejo gube iz obraza in magični čaji čez noč poberejo vse kilograme. Pa kaj še?!

Kot potrošnik se tudi sama večkrat vprašam, komu sploh še lahko verjamem in kaj kupiti, da ne dobiš navadnega klumpa. Žal v svetu Instagrama prevladuje pravilo, boljši je marketing, večja je prodaja, zato podjetja vlagajo bajne zneske v blogerje, manj pa v raziskave in razvoj produktov, pri čemer nastradamo mi – zaupljivi potrošniki.

Zaradi neetične poslovne prakse nekaterih blogerjev, ki so vodile v slabe izkušnje, sem pri svojem delu še bolj pazljiva. Kot veste, tudi sama tedensko dobim na dom kar nekaj PR paketov, pri čemer je moje osnovno pravilo iskrenost, do naročnika in do vas. Zelo rada testiram nove izdelke in priznam, všeč mi je, da imam to možnost, da lahko ocenim produkte, še preden se pojavijo na prodajnih policah, pa kljub temu strogo zavrnem vse ponudbe, ki se ne skladajo z mojo vizijo. Sedaj pa vas zanima, kakšna je moja vizija, a ne? Moja vizija je takšna, da vsak izdelek najprej testiram in šele na to, v kolikor mi ustreza, promoviram, vendar zgolj kvalitetne izdelke, ki jih vsakodnevno uporabljam. Preprosto! Zdi se mi, da sem na ta način fer do naročnika, do vas in nenazadnje tudi do sebe.

Kljub naravi svojega poklica pa nikakor ne razumem blogerjev, ki tedensko testirajo izdelke (v zameno za plačilo) na koži svojih otrok. Mogoče sem ponovno konzervativna in eni bi rekli, da preveč kompliciram, pa vendar menim, da je dojenčkova koža preveč občutljiva, da bi jo vsak teden obremenjevala z različnimi – tudi alergenimi – sestavinami. No, tukaj sama naredim velik stop vsem podobnim ponudbam, hkrati pa vztrajno zavračam testiranje in promocijo izdelkov, ki jih Izabela ne potrebuje. Moj otrok ni poskusni zajček in mi na pamet ne pade, da bi na njeni nežni koži vsak teden testirala različne kremce.

Če me spremljate, veste, da sem zvesta le določenim produktom ali znamki in težko me premakneš iz mesta. Vse od Izabelinega rojstva uporabljamo zgolj kreme po priporočilu oziroma le-tiste, ki jih potrdi teta Eva, ki kot farmacevt vsako sestavino skrbno prouči. Izjemo naredimo le po potrebi ali če nastane težava, ki zahteva spremembo. Tako vam lahko povem, da po 8 mesecih še zmeraj uporabljamo le Afroditino Baby linijo (zraven 100% naravnega mazila in mandljevega olja, smo v obvezno kopalno opremo vključili tudi peno za dojenčke, ki je izjemno nežna in dermatološko preizkušena, in šampon za kopel), ki je ena in edina izbira zanjo. Baby linijo sem že v času nosečnosti sama preizkusila, prav tako pa ji je teta Eva dala zeleno luč. Kljub vsakodnevni uporabi, Izabela nikdar ni imela nobene reakcije in vesela sem, da sva tako hitro našli svoj ”perfect fit”. V skladu s pojasnjenim menim, da je povsem odvečna potreba po testiranju drugih krem za nego kože, saj dojenček ne potrebuje na tisoče izdelkov, pač pa le nekaj izbranih in kvalitetnih.

Dotična tematika mi že nekaj časa leži na duši, tako da sem sedaj zagotovo par kilogramov lažja. Šalo na stran, spremljam ogromno mama blogerk in pretežno se na mojem Instagram profilu prikazujejo kredibilni blogerji, ki dajo več na našo izkušnjo, kot na polne žepe. Ne pa vsi, žal.. Vzamem tudi v zakup, da v svetu digitalizacije blogerstvo postaja popularen poklic in da vsak, ki želi uspeti, mora nekje začeti. Pa vendar v kolikor je cena uspeha nelagodje mojega otroka, raje delam 12 ur na dan za tekočim trakom, kot da mantram mojo Izabelo. Naj bodo otroci otroci, odrasli pa naj delajo.

xoxo,

Vanesa Rola

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.