We survived 5th and 6th month: solid food, side sit and new car seat

Vanesa-stefanovski

PREŽIVELI SMO 5 IN 6 MESEC: gosta hrana, bočni sed in nova lupinica

Tehtam konkretnih 7 kilogramov

Nosim Kit&Kin pleničke v številki 4

Počasi se pripravljam na samostojno sedenje

Mučijo me zobki

Prerastla sem Sleepyhead in mami mi je nabavila večjega

Rada jem na žlico

Pol leta njenega življenja se je odvilo v pičli sekundi. Od težkih borb, da komaj odpre oči in da glas, ta moja punčka sedaj že na pol sedi in aktivno odpira usta, vselej, ko kdo v rokah drži žlico. Ja, moja Izabela odrašča in me vsak dan pušča brez besed.

Ob vsem poročnem kaosu, mi je končno uspelo narediti povzetek 5 in 6 meseca. Veliko se je spremenilo. Priznam, ne dohajam je. Verjetno se vsaki mami zdi, da je njen otrok še tako poseben, pa vendar Izabela že skoraj 2 meseca uživa gosto hrano (objava o uvajanju goste hrane), sedi in je zelo spretna v kravici, pa je ravno dopolnila 6 mesecev. In potem še kot pika na i, prerastla je Sleepyhead in košarico za voziček. Tako sem pohitela v nabavo in domov privlekla novo Sleepyhead gnezdo, ki je večje od mene, izpod kavča pa potegnila športni sedež Nuna Demi Grow.

Izabela je v tem mesecu tudi prejela Sveti krst in morem povedati, da so vsi zbrani bili osupli nad njo. Ves dan ni bilo od nje glasu, samo smeh in izjemno zanimanje, kaj se dogaja. Še najbolj pa je bila navdušena nad čudovito tortico, ki jo je spekla draga Ulla.

Kar se tiče njenega bioritma in spanja, po uvedbi goste hrane ponovno spi 12 ur, z eno nočno rundo dojenja. Čez dan pa je lepo ujela ritem in spi 3x po urco in pol. Kaj več si lahko vsaka mama želi, a ne? Vem, da grem trenutno marsikateri izmed vas na živce, pa vendar zmeraj, tako dobro kot tudi slabo, povem iskreno.

Smo pa pred mesecem dni zamenjali ne le številko pleničke, temveč tudi znamko. Malo zaradi izpuščajčkov, malo zaradi odgovornosti do okolja. Če pomisliš, koliko plenic dojenček porabi na teden in če to pomnožiš z otroci vsega sveta, te malce zaboli v srcu. Zato podpirava pleničke Kit&Kin, ki se razgradijo v 6 letih, prav tako pa so dermatološko potrjene in preprečujejo nastanek pleničnega izpuščaja. 

Njena ekstenzija se je bistveno izboljšala. Še zmeraj pa pridno obiskujeva Pedosano in razvojno ambulanto, saj ostajajo malenkosti, ki verjamem, da jih bova kmalu popolnoma odpravili. Super se počutim, ko me vsak mesec strokovnjaki učijo, kako pravilno voditi otroka do prvih korakov. Sva pa ravno iz razloga ekstenzije, zamenjali lupinico, in sicer smo nabavili Joie I-level, katere prednost je, da se lahko postavi v ležeč položaj in tako dojenčku omogoči lažje dihanje in večje udobje na poti.

Novost tega meseca so še težave z zobki (kako se boriva z izraščanjem zobk, v prihodnji objavi), ki še jih sicer ni na vidiku, vendar po količini slinjenja in mojih obrabljenih členkih, izgleda, da jih bomo kmalu le dočakali. 

Pa še nekaj o stanju mame. Počutim se dobro, včasih celo odlično. Večne borbe z dojenjem se nadaljujejo, vendar sem se prenehala boriti sama s seboj. Še zmeraj dojim, ampak mi je sedaj ob gosti prehrani veliko lažje, saj vsak gosti obrok zame pomeni pavzo in regeneracijo. Tudi bolečine v križu so minile, in glede na dejstvo, da imam zelo težkega otroka, lahko rečem, da sem očitno pridobila na moči. Tu in tam že v ogledalu zagledam kakšno sramežljivo mišico. 

Obvezna oprema pri 6 mesecihWE SURVIVED 5TH AND 6TH MONTH: solid food, side sit and new car seat

I weigh 7 pounds
I wear Kit & Kin diapers in size 4
I’m learning how to sit on my own
I’m teething
I outgrew Sleepyhead and my mom got me a bigger one
I like to eat with a spoon

6 months of her life went by so quickly. From hardly opening her eyes, this girl is now comfortably sitting on her own and eating solid food. How crazy?! Yes, my Izabela is all grown up and leaves me speechless everyday.

Among all wedding chaos, I finally managed to make a 5 and 6 month report. A lot has changed. I’ll admit, I’m not catching up with her. She is literately such a big girl now that we had to get her new Sleepyhead and change her stroller to all season seat as you could see her feet sticking out of a bassinet.

And on top of all that she started teething, so any day now we are expecting her first tooth.

I’m feeling much better, not that anyone is asking. I am still breastfeeding and it got much easier now that she eats solid food 3 times per day. My back pain slowly disappeared and on some days I actually feel pretty great. I must be getting stronger and I swear I can even see few new muscles in the mirror. Yay!

With love,

Vanesa Rola

2 thoughts on “We survived 5th and 6th month: solid food, side sit and new car seat

  1. Tezkega otroka? Moj jih ima skoraj 9…kilogramov, ne zob :), pa bomo 6 mesecev slavili drug teden! Call me Hulk!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.