My Last Fight… I’m exhausted!

MOJ ZADNJI BOJ… IZČRPANA SEM!

Črpam, nič načrpala, pa tako izčrpana. Maham z belo zastavo in se predajam. 

To so bile moje misli mesec dni nazaj, ko smo se prvič kot družina odpravili na izlet v Avstrijo. Tako dolgo sem čakala, da spakiramo kovčke in odpotujeva z Izabelo.. na koncu pa mi je bilo žal, da smo sploh kam odšli.

Ko potujemo zaradi tenisa, ni heca. To je Blaževa služba in moja naloga je, da stvari potekajo gladko, brez stresa. Zato sva tudi s prvim teniškim izletom počakala, da Izabela malce zraste. Ko je Blaž omenil, da je Avstrija super ideja za naš teniški prvenec, sem od navdušenja v sekundi spakirala najin kovček. Yes! Dobili sva zeleno luč! Z velikim nasmeškom na obrazu in pretirano dobro voljo sem skušala prikriti, da se ne ena, ne druga, ne počuti prav dobro. In smo odšli…

Vse je bilo lepo in prav, dokler nismo prispeli na čudovito kmetijo blizu Lintza… takrat pa je hitro sledila KATASTROFA… Za vse tiste, ki niste zasledile, fasala sem mastitis (ker sem premalo pristavljala), leva dojka pa je šla v štrajk. Ja, tako se je začel naš mini dopust. V glavi sem seštevala in odštevala opcije, da najdem pravo rešitev, ob vsemu pa s kislim nasmeškom skušala vzdrževati dobro vzdušje. To ne bo najin zadnji izlet na teniške turnirje, sem si ponavljala. Tako sem v 5 minutah obrnila internet in ugotovila, da lahko štrajk prekinem s pogostim pristavljanjem. Odlično! A kaj kmalu sem ugotovila, da ima gospodična raje romanco z desno dojko, levo pa spretno ignorira. Kaj pa sedaj?

K sreči sem zraven vzela popolnoma novo črpalko MAM, ki je tisti teden zamenjala moje naporne treninge z ročno črpalko.

Zakaj sem se odločila za MAM električno prsno črpalko dva v enem? Predvsem zato, ker ker je odlični pripomoček za vse mamice, ki vzdržujejo laktacijo ali hranijo zalogo. Črpalka je ergonomske oblike, ki omogoča popolnoma neboleč iztis, 9 programov pa omogoča, da si vsaka uporabnica izbere jakost, ki ji ustreza. Električna črpalka tudi močno prihrani na času in prednost je predvsem ta, da lahko v miru berem knjigo ali pogledam film. Črpanje je hitro, sproščeno in brez hrupa.  

Otrok siten, brez večerje. Vedela sem, da je črpalka moje zadnje orožje v boju za laktacijo. Pozitivna in samozavestna z novim pripomočkom sem se podala na delo, nakar… le 20 ml. Le kaj naj naredim z 20 mililitri, ko moj požeruh že poje 180 ml in več…Sledila je naporna noč z dodajanjem AM. Po vseh bojih z laktacijo, ki sem jih dala skozi od Izabelinega rojstva, sem imela dovolj! Bila sem dobesedno izrčrpana v vseh pogledih…

Jutro je prineslo nov dan in mi dalo nov zagon. Vedela sem, da enkrat ni nobenkrat in da se je za vsako stvar vredno potruditi. Tako sem bila vztrajna in odločna, da še želim dojiti. Spomnim se, da sem tiste dni na čudoviti kmetiji, pretežno preživela na črpalki. In… SPLAČALO SE JE! Po treh dneh sem opazila, da je z vsakim črpanjem več zaloge. 

Ne le, da se je povečala laktacija, tudi polivanju smo naredili konec. Očitno res živim za luno, da do sedaj nisem vedela, da obstajajo anti-colic flaške, ki sem jih dobila v paketu s črpalko. No, Izabela je tako kot vse, flaško takoj zagrabila in kljub temu, da nima krčev, je bil bistven premik pri polivanju. Odkar uporabljamo MAM anticolic flaške, lahko povem, da smo polivanju naredili konec. 

Danes je mesec dni po totalnem kolapsu in situacija se je precej izboljšala. Nisem na stopnji, kjer bi lahko samo dojila, pa vendar lahko otroku pretežno ponudim svoje mleko z občasnim dodajanjem. Hvaležna, da še vedno dojim – dosegla sem svoj cilj.

Kljub dojenju, črpam vsak dan, večkrat na dan. Tako vzdržujem laktacijo in rešujem osamljeno dojko. Pravijo, da je čisto običajno, da imajo dojenčki eno dojko raje kot drugo. MY LAST FIGHT.. I’M EXHAUSTED!

Pumping, haven’t pumped a thing and I’m so exhausted. I’m raising white flag and I’m giving up.

Those were my exact thoughts 3 weeks ago when we went on our first family trip to Austria. I waited for so long, to pack up our suitcase and show the world to my baby… but at the end I wished we didn’t go at all…

When we travel for tennis, it’s not a vacation, as many think. This is Blaz’s job and I have to make sure everything is stress free. For that reason we waited for Izabela to get bigger, so it would be easier for us to travel. But when Blaž mentioned Austria would be a great place to travel together, I was excited. Finally he gave us a green light! Yes!

With big smile on my face I tried to cover that neither of us is feeling great. Yet we hit the road… All was fine until we arrive to the beautiful farm outside Lintz… then catastrophe started… I got mastitis and my left breast was out of business. Perfect!

I didn’t want to ruin our first trip, so I immediately started to look up for options to fix the problem. I’ve read that I have to put my leftie into business, and luckily I brought with me my brand new MAM breast pump.

MAM electric breast pump two in one is a great tool for all mothers who maintain lactation or store supplies. The pump is ergonomically shaped, which enables a completely painless use, and 9 programs allow each user to select the appropriate power. Pumping is fast and relaxed. What did I think before? If only I think about the time I threw away with the manual pump.

I knew this is my last weapon to fight my never ending nightmare. All positive and confident I started to pump when I was shocked… after few minutes only 20 ml?! I knew she won’t be happy and we are going to have a rough night.

After all my problems with breastfeeding, I had it. I was exhausted and I was ready to give up.

But like they say, new day, new beginnings. I haven’t said last words.. The next 3 days I mostly spent with my breast pump and IT WAS ALL WORTH IT! Today is 3 weeks from the total collapse and situation is a lot better. I still can’t filly breastfeed, but I’, still breastfeeding and so my goal is achieved.

With love,

Vanesa S.

In a collaboration with MAM Slovenia. As always, all honest opinions are my own.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.