WE SURVIVED WEEK 3 – dummy, crib & bye bye belly button

PREŽIVELI SMO TRETJI TEDEN – Duda, zibka in bye bye popek…

Ok, teden se je začel čudovito. Z Blažem sva dobila nazaj svojo posteljo. Izabela je prvič vso noč prespala v svoji čudoviti Stokke Sleepi posteljici. Iskreno, do sedaj nisva niti poskusila, da bi zaspala v svoji zibki, ker se nama je zdelo tako zelo prikupno, ko smo se vsi trije stiskali v postelji, na eni strani Izabela v Sleepyheadu, na drugi polovički pa midva zgužvana drug na drugem. No, ta teden sva naredila korak naprej in Izabela je brez problema zaspala v svoji zibki vse do jutra. Hitro sva ugotovila, da problem sploh ni bil v otroku, ampak v preveč posesivnih starših.

Druga novost tega tedna pa je duda. Poprej velika sovražnica, je sedaj postala njena najboljša prijateljica. Moja pa tudi, saj so bradavicke manj v uporabi in posledično manj “znucane”.

Tretja novost in meni najljubša je, da smo nočno dojenje premaknili na 5-6 ur, saj otrok nadpovprečno napreduje in nam je patronažna sestra rekla tiste magične besede “ponoči ne več zbujati otroka”. Balzam za ušesa in dušo. Do sedaj sem jo čez dan zbujala na 2-2,5 uri, ponoči na 3 ure, s tem tednom pa ponoči spimo in se čez dan redimo.

Kar pa se tiče obiskov, še zmeraj nimamo dneva odprtih vrat. Do sedaj je Izabelo spoznal le najožji družinski krog (stari starši in teta). Za odločitvijo je več razlogov, prvi je ta, da se sama še zmeraj ne počutim najboljše in je težko potem, ko bi moral počivati, streči goste. Drugi je ta, da je Izabela zimski otrok in kot verjetno veste razhaja trenutno gripa in razni virusi, tako so nam priporočali, da se skrivamo vsaj mesec dni. Tretji pa je ta, da nam je v troje tako zelo lepo. Ti prvi trenutki so res neprecenljivi, zato nikar ne hitite z obiski, ampak jih izkoristite za povezovanje in druženje.

In pa zadnji update… končno se je poslovil trdovraten popek. Za trenutek sem ze pomislila, da bo za zmeraj ostal z nami. Tako da še malo in nas čaka prvo kopanje.

Week 4 bring it on!WE SURVIVED WEEK 3 – Dummy, Crib & Bye Bye Belly Button

Week 3 started amazingly. We got our bed back to ourselves as Izabela had her first night in her own Stokke Sleepi Bed. Honestly, until now we didn’t even try to put her asleep in her own crib, as we loved the idea of all three of us smooshing in one bed. But as three was a crowd, we did a step forward and finally let her sleep in her own bed. Quite quickly we figured out, that the problem was never in a baby but in us – overly possessive parents- as she slept in the whole night without a problem.

We did a progress with a dummy as well. Before her biggest enemy, became her best friend this week. And mine too as my nipples have a vacation from time to time now.

This week we also changed our night time routine, as we are waking up less (every 5-6 hours), so we sleep over night and gaining weight during the day. My favorite new thing of the week for sure!

And regarding visitors, we still don’t have opening hours. There are few reasons for this decision even though the baby is almost 1 month old, but mostly because I still don’t feel 100% of myself and It would be hard catching up with my friends. Secondly, Izabela is a Winter baby, so everyone is sick right now, and we certainly don’t want to risk that. And lastly, we just love it when it’s just the 3 of us. These early moments are precious, so don’t rush with things and just enjoy this time.

And last update of the week… the belly button has finally go separate ways. For a minute I tough it will stay with us forever. But now finally our first bath is days away.

Week 4 bring it on!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.