FIRST WEEK BABY ESSENTIALS

NEPOGREŠLJIVE BABY STVARI V PRVEM TEDNU

Doma imamo praktično vse. Saj veste, ko še nimaš otroka, meniš da potrebuje vse, kar najdeš na policah trgovin. Ampak šele prvi teden vidiš, kaj zraven osnovnih stvari kot je previjalna mizica, zares potrebuješ. Zato upam, da vam bo moj izbor pomagal, predvsem tistim, ki morda še nimate vsega, pa ste že tik pred rokom. No, prvi teden boste komot preživeli z naslednjimi stvarmi:

SLEEPYHEAD LA VIE EN ROSE

Absolutno nepogrešljiv izdelek, brez katerega si ne znam predstavljati dneva. Izabela praktično preživi v gnezdecu večino dneva in vso noč. Zibke niti ne pogleda.

AVTOSEDEŽ NUNA PIPA LIGHT Z ISOFIX BAZO

Avtosedež je prva stvar, ki jo potrebujete, saj v njem odpeljete otroka iz bolnice. Mi smo izbrali NUNA PIPA LIGHT, predvsem zaradi lahkotnosti (saj je v primerjavi z drugimi lupincami precej bolj lahek). Priporočam pa v kombinaciji z Isofix bazo, da si olajšate pakiranje in privezovanje za na pot.

PRVA ODEJICA LITTLE GIRAFFE

Doma imamo zelo toplo, zato je Izabela pokrita zgolj z mehko odejico Little giraffe.

TETRA PLENIČKE IN PLENIČKE

zakaj poudarjam sledje je, ket sem sama imela premalo tetra plenick. Tako za pokrivanje in podlaganje uporabljamo Aden + Anais tetra pleničke iz bambusa(ki so vredne svoje cene), za podiranje kupčkov pa navadne tetra pleničke, ki sem jih kupila za par evrov. Prav tako sem naredila napako z navadnimi pleničkami, saj sem kupila številko 0, misleč za bo moj otrok majhen. Vendar, če pogledaš njenega atija, veš da njene dolge noge močno iz pleničke za nedonošenčke štrlijo. Tako smo sedaj na številki 1.

BODIJI NA PREKLOP

V navalu gnezdenja sem kupila tudi vrsto bodijev, ki so sedaj popolnoma neuporabni, saj sem hitro ugotovila, da dojenčki ne marajo ničesar oblačiti preko glave. In tako sedaj uporabljam zgolj bodije na preklop.

BLAZINA ZA DOJENJE

Hvaležna, da obstaja! Sploh, če si tako švoh kot jaz. Poporodne bolečine so terjale svoj davek in ne znam si predstavljati dneva brez tega pripomočka.

MANDLJEVO OLJE

zraven vseh obveznih produktov za nego, obvezno uporabljam Afrodita mandljevo olje za kožo (par kapljic dodam v mlačno vodo za dnevno nego), da lažje odstranjujem delce suhe kože, pa še ritka diši.

Mislim, da sem povzela vse pomembne stvari, ki so nam še kako prišle prav prvi teden. Upam, da ti moj nasvet prihrani živcev in shoppinga.FIRST WEEK BABY ESSENTIALS

I have to be honest with you, before the baby’s arrival, we stored our home with all the possible things you can find in a store. Literally everything. But the truth is you actually see what you need after first week. Well if you are right before due date you will survive the first week with following baby essentials.

CHANGING TABLE WITH ALL THE EQUIPMENT

You have to change that dirty diapers somewhere.

SLEEPYHEAD LA VIE EN ROSE

We can’t imagine a day without it. Izabela sleeps in all the time. She doesn’t even want to hear about her crib.

CAR SEAT NUNA PIPA LIGHT WITH ISOFIX BASE

Car seat is the first thing you need to bring your baby home safe from the hospital.

FIRST BLANKET LITTLE GIRAFFE

Baby’s first blanket she can’t sleep without it.

SWADDLES AND DIAPERS

Of course everyone has a good stash of swaddles. But are you sure you have enough of them? Well, I thought so, but it turned out I was wrong. Trust me, you never have enough diapers and swaddles.

BREASTFEEDING PILLOW

Grateful for its existence.

I think I summed up all the first week baby essentials. Be back soon with second week review.

With love,

Vanesa S.