Pregnancy Stretch Marks – how to prevent them

MOJ BOJ PROTI NOSEČNIŠKIM STRIJAM

Vsaka nosečka si želi, da bi preživela nosečnost brez strij. Vsa vesela si prišla že skoraj do konca, brez praske na trebuščku, ko pa opaziš najprej eno, dve, nato pa že celo družino velikih, vijoličnih strij. Pa kaj! Nosečnost je veliko več kot strije in telo se naravno spreminja za potrebe novorojenčka.

Vendar kljub temu se ne damo, a ne? Zakaj bi se prepustila usodi, če pa morda lahko vplivaš nanjo! Najboljša stvar, ki jo lahko narediš je, da dnevno dovolj hidratiraš občutljiv predel, hkrati pa spiješ zadostno količino vode.

Kljub dejstvu, da je nastanek strij vezan na genetiko in elastičnost kože, lahko dobra krema zmanjša pokanje kože.  Mogoče pa je dobro imeti v mislih tudi dejstvo, da bolj kot se boš zredila, bolj se trebušček razširi in več je možnosti za nastanek strij (normalna zdrava pridobitev nosečniških kilogramov je od 8-13 kg, vsaj tako pravijo – jaz sem že na meji).

Verjetno se sprašuješ ali obstaja magična krema za boj proti tem tegobam. Vsekakor nisem strokovnjak, vendar lahko povem kateri izdelki so ustrezali meni. V začetku nosečnosti so mi na Kozmetiki Afroditi predstavili novo Baby linijo, katero sem seveda z veseljem preizkusila, po mesecu dni pa bila popolnoma navdušena nad tema dvema izdelkoma:

1. Afrodita BABY & MOM 100 % naravno mazilo

kozmetika-afrodita

Sestavine: karité in kakavovo maslo, čebelji vosek, olja jojobe, kokosa in belega limnanta.

Mazilo je primerno za nego celotnega telesa med nosečnostjo kot tudi med dojenjem. Tekstura je izjemno prijetna, mastna, vendar ne pušča mastnih madežev. V kolikor pa vam ostane kaj kreme (kar dvomim, da bo), bo vaš novorojenček hvaležen, saj je odlična za nego njegove kože.

2. Afrodita BABY & MOM naravno mandljevo olje

kozmetika_afrodita

Sestavine: Mandljevo olje, sončnično olje

Sinergija mandljevega in sončničnega olja je primerna za občutljivo kožo, predvsem pa je odličen izdelek za boj proti strijam med nosečnostjo in v času dojenja.

Tako med nosečnostjo nisem uporabljala ničesar drugega, saj sta navedeni kremi bili popolna kombinacija za boj proti strijam.

KAKO NANAŠATI IZDELKE, DA BO DOVOLJ

Z veseljem bi vam zaupala učinkovit recept, vendar kot sem že omenila, je vsaka koža drugačna in se drugače odziva na podobne produkte. Sama sem trebušček mazala 2x dnevno, zjutraj z naravnim BABY & MOM mandljevim oljem, zvečer pa z bogatejšim 100% naravnim mazilom, da je koža ostala hidratirana vse do jutra. Sedaj sem v 35 tednu in še vedno brez strij. Upam, da tako ostane do konca.

Tako da drage bodoče mamice, kar pogumno v boj proti strijam, v kolikor pa le te nastanejo, pa naj ostanejo lep spomin na čudovito nosečnost in vašega otroka.

 

Hvala podjetju Afrodita za podarjene izdelke. Kot vedno, je podano mnenje iskreno in zaupanja vredno.PREGNANCY STRETCH MARKS – HOW TO PREVENT THEM

Every pregnant lady is hoping to get through pregnancy without stretch marks. You almost came to an end without a scratch and then you see one, two and then the whole family of big, violet stretch marks. So what! Pregnancy is so much more than stretch marks and body is naturally changing for the needs of your soon to be newborn baby.

Despite that, why not to fight? Why just give up, when you can act on it? The best thing you can do is to hydrate your body and to drink sufficient amount of water.

Although, stretch marks are mostly depending of the elasticity of your skin and genetics, a good product can ease out your problems and make the appearance less noticeable.

You are probably asking yourself right now, is there a magic creme that can make this trouble go away. I am definitely not an expert, but I can share with you my experience and the products that I have been using through my pregnancy. At the beginning of my pregnancy, there was a launch of a new BABY line at Afrodita Cosmetics, that I tried out and after a month, I was absolutely thrilled about their natural products. I decided to use only these two products in combine:

1. Afrodita BABY & MOM 100% Natural Balm

kozmetika-afrodita

Ingredients: shea butter and cocoa butter, beeswax, jojoba, coconut and meadowfoam oils

Perfect for sensitive skin of babies and pregnant women. I absolutely love the texture of this product that is so rich, yet it doesn’t leave greasy marks.

2. Afrodita BABY & MOM Natural Almond Oil

kozmetika_afrodita

As well for sensitive skin, although the texture is oily and lighter than the balm.

HOW TO APPLY THE PRODUCTS

There is no recipe to definitely avoid stretch marks. Like I’ve said, every skin is different and reacts differently to products. I applied products twice a day, starting Almond oil in the morning and 100% natural balm before sleep.

Dear future mothers, all the best with fighting against stretch marks, but remember if you do end up with them, just think of them as a beautiful reminder of your pregnancy and your baby.

 

With love,

Vanesa S.

Thank you Afrodita Cosmetics for gifted products. As always, all opinion are my own and sincere.

2 thoughts on “Pregnancy Stretch Marks – how to prevent them

  1. Jaz sem bila do konca prepricana, da jih sploh nimam. Po vrnitvi iz porodnišnice, ko je trebuh skocil nazaj v svojo prejsnjo velikost pa so se pokazale. Jebiga! 😛

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.